5 vinkkiä ystävänpäivän optimointiin

Rakkaustarinat eivät synny itsestään. Lue Jaakon 5 vinkkiä parempaan ystävänpäivään.

Image of a data center hallway.
Jaakko Ingraeus

Jaakko Ingraeus

14.2.2023 — 2 minuuttia

Suunnitelmallisuus

Yksikään rakkaustarina ei ala sattumalta. Voi olla, että olet kuullut vanhemmiltasi tai isovanhemmiltasi tarinoita siitä, kuinka he tapasivat yliopiston aulassa tai matkalla sunnuntaimarkkinoille. Ne ajat ovat takana. Ystävänpäivän suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa. Jos kuitenkin heräät tähän faktaan vasta tänään, ei hätää. Ystävänpäivä on joka vuosi. Voit hyvin aloittaa ensi vuoden suunnittelemisen. Suosittelen kuitenkin, että et lähde tänään ulos tai näyttäydy sosiaalisesti. Suunnittelematon ystävänpäivä ulkona voi johtaa arvaamattomiin ihmiskohtaamisiin ja saatat tutustua uuteen ihmiseen, joka ei hyödytä sinua mitenkään.

Keskity partneriisi

Suunnitelmaa rakentaessa sinun tulee pitää yksi asia kirkkaana mielessä. Kumppanisi on numero yksi. Suosittelen irrottamaan egosi kehostasi päiväksi, jos mahdollista. Mikäli sinulta uupuu kumppani, voit hyvin keskittyä myös partneriin. Helpoin tapa muistaa partneria on laittaa napakka kylmä maili, jossa muistutat palvelutarjonnastasi tai tarjoat ilmaista konsultaatiota.

Kuva robotista ja kukasta jotka keskustelevat romanttisesti piirroskuvassa

Kertakäyttöinen ystävänpäiväsuunnitelma on yhtä tyhjän kanssa. Mieti tulevaisuuttasi.

Ole luova

Kaikista tärkeintä suunnittelussa on olla luova. Et saa tehdä mitään samalla tavalla kuin kukaan on aikaisemmin tehnyt. Sinun tulee erottua. Muuten uusi rakkautesi ei rakennu vahvalle pohjalle tai vanha rakkautesi alkaa rakoilemaan. Suklaasydämet ja leffailta? Toimisi varmasti hyvin, jos eläisimme vielä aikana ennen elokuvateattereita. Alkuviinejä ja vinyyleitä? … pystyt varmasti parempaan.

3 luovaa ideaa ystävänpäivän viettoon:

  • Design thinking -koulutus, jossa kumppanisi voi oppia suunnittelemaan ja ajattelemaan paremmin

  • Käytä kumppanisi aikaa ja rahaa. Esimerkiksi kumppanisi kustantama konsultaatio

  • KANBAN-työkalu, jossa kumppanisi voi seurata suunnitelman etenemistä

Pidä kestävyys mielessä

Suunnitelmasi tulee olla kestävä. Ajattele jokainen askel niin, että voisit toistaa sen 10 000 kertaa ja kumppanisi olisi silti yllättynyt.

Eristä itsesi teknologiasta

Suunnittele ystävänpäiväsi niin, että et tarvitse mitään teknologiaa. Näin voit olla varma, että mikään ei tule suunnitelmiesi tielle. Teknologiaan ei voi ikinä luottaa.

Toivottavasti vinkeistäni on hyötyä onnistuneen ystävänpäivän viettoon. Itse olen jo tämän blogin julkaisun aikaan pitkällä omassa suunnitelmassani ja tästä syystä julkaisu onkin ajastettu.

Lopuksi

Hyvää ystävänpäivää jokaiselle❤️ Muistakaa ottaa rennosti tai oikeastaan juuri sillä asenteella, mikä itsestä tuntuu hyvältä. Tsemppiä ja jaksamista heille, jotka tuntevat olonsa yksinäiseksi tai ovat ehkä menettäneet ystävänsä. Muistakaa, että on ok viettää ystävänpäivä myös esimerkiksi kotona kirjan ääressä tai vanhempien luona vieraillessa.

Vikana juttuna: toivottakaa jollekin tuntemattomalle tänään hyvää ystävänpäivää

Kiitos lukemisesta,
Jaakko

Jaakko Ingraeus

Jaakko Ingraeus on verkkokehitykseen erikoistunut asiantuntija ja yksi Nacun kolmesta perustajasta. Hänen erikoisalaansa ovat konseptien suunnittelu, backend-kehitys ja viestintä.

Lisää luettavaa