Räätälöidyn kotisivun hyödyt

5 syytä, miksi räätälöidyt kotisivut voivat olla avain yrityksen kasvuun

Artistic header image of a dystopic city.
Jaakko Ingraeus

Jaakko Ingraeus

13.3.2023 — 3 minuuttia

Nykymaailmassa kotisivujen olemassaolo itsessään ei vielä riitä. Sivujen tulee edustaa yrityksen brändiä ja samaa laatua, mitä yrityksen tarjoamat palvelut/tuotteet tarjoavat. Tässä blogissa perehdyn viiteen tärkeimpään etuun, mitä kustomoidut kotisivut tuovat mukanaan.

Yksilöllisyys

Räätälöity nettisivu on ainutlaatuinen, yrityksen brändille mittatilaustyönä toteutettu ehoste. Se auttaa erottumaan kilpailijoista tarjoamalla uniikin kokemuksen kävijälle. Koska uniikki sivu on suunniteltu juuri asiakasyrityksen tarpeiden ja brändin mukaan, se voi esitellä yrityksen tarjontaa täysin uusilla tavoilla. Ei esimerkiksi kaikkien verkkokauppojen tarvitse näyttää samalta.

Tehostettu käyttökokemus

Harkittu, kustomoitu ja pikkutarkka suunnittelu takaa uskomattoman sulavan käyttökokemuksen. Nettisivun kävijät löytävät heti haluamansa tiedon eivätkä tehokkaan optimoinnin takia joudu odottamaan kuin silmänräpäyksen. Kun kotisivu rakennetaan juuri yrityksen tarpeiden mukaan, vältytään valmiiden teemojen aiheuttamalta kankeudelta. Tämä mahdollistaa yrityksen liiketoiminnan kannalta tärkeiden asioiden priorisoimisen ja näin ollen selkeämmän käyttäjäpolun luomisen. Selkeä käyttäjäpolku taas lopulta johtaa sulavampaan ja tehokkaampaan käyttökokemukseen.

Artistic image of a dystopic city.

Huonosti hakukoneissa suoriutuva sivu on yhtä tyhjän kanssa.

Hakukonesuoriutuminen (SEO)

Nopea, laadukas ja huolella suunniteltu kotisivu löytyy paremmin hakukoneista. Hyvä sivu itsessään ei vielä takaa hyvää hakukonesuoriutumista. Ilman laadukasta sivua korkeasta sijoituksesta on kuitenkin turha haaveilla. Optimitilanteessa räätälöidylle sivulle rakennetaan esimerkiksi blogi, johon sisällöntuotantoon erikoistuneet asiantuntijat kirjoittavat yrityksen toiminnan kannalta relevantteja artikkeleita. Nämä artikkelit aktivoivat ihmisiä ja aiheuttavat liikennettä sivulle. Informatiivinen ja laadukas sisältö on avain onnistuneeseen hakukonesuoriutumiseen.

Joustavuus ja skaalautuvuus

Räätälöidyt kotisivut tarjoavat täysin ylivertaista joustavuutta ja skaalautuvuutta. Päivittämällä niitä aktiivisesti esimerkiksi jatkuvan ylläpitosopimuksen avulla ne muuttuvat asiakasyrityksen mukana ja tukevat sen liiketoimintaa kaikissa eri kasvuvaiheissa. Tarvittaessa niihin voidaan integroida erilaisia palveluita, sovelluksia tai lisäosia. Asiakkaan tarpeen vaatiessa perinteisestä käyntikorttisivusta voidaan muuttaa vaikka täysiverinen nettisovellus. Räätälöity sivu on erinomainen valinta myös, kun yritys harkitsee laajentamista uusille markkinoille.

Darker artistic image of a dystopic city.

Brändäyksen tulee näkyä kaikkialla. Nettisivut ovat valtava osa modernin yrityksen olemusta.

Brändäys

Kustomoitu nettisivu on yrityksen brändin jatke samalla tavalla kuin esimerkiksi toimitila, työntekijöiden vaatteet tai flyerit. Tästä syystä on tärkeää, että erityisesti korkealaatuisia palveluita tai tuotteita myyvällä yrityksellä on sen tasoiset verkkosivut. Mikäli et usko, käy katsomassa mitä tahansa isompaa menestynyttä laatutuotteita myyvän yrityksen kotisivua. Räätälöity kotisivu itsessään voi olla potentiaaliselle asiakkaalle ensikosketus, vakuuttava kokemus tai kenties opettava matka kohti kestävää ja pitkäkestoista asiakassuhdetta.

Kaikilla yrityksillä on nykyään verkkosivut. Yksinkertaiset sivut on nykyään niin helppo pistää pystyyn, että nettisivujen puuttuminen kokonaan on hälytysmerkki. Mikäli yritys taas haluaa erottua tästä perussivujen massasta, tarvitaan järeämmät työkalut. Räätälöidyt kotisivut edustavat yrityksen brändiä, mahdollistavat paremman hakukonesuoriutumisen ja vakuuttavat kävijän.

Autamme teitä rakentamaan laadukkaan, uniikin ja edustavan nettipreesensin. Varaa ilmainen konsultaatio nyt tai soita meille ja kartoitetaan teidän tilanne.

Kiitos lukemisesta,
Jaakko

Jaakko Ingraeus

Jaakko Ingraeus on verkkokehitykseen erikoistunut asiantuntija ja yksi Nacun kolmesta perustajasta. Hänen erikoisalaansa ovat konseptien suunnittelu, backend-kehitys ja viestintä.

Lisää luettavaa